Γαλάζιες σημαίες για τρίτη χρονιά στην παραλία της Γλυφάδας

 

Γλυφάδα, 15 Μαΐου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γαλάζιες σημαίες για τρίτη χρονιά στην παραλία της Γλυφάδας

 

Η παραλία της Γλυφάδας βραβεύτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με γαλάζια σημαία, για τρεις ακτές της. Το πλέον αναγνωρίσιμο παγκοσμίως οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές θα τοποθετηθεί επισήμως και τη φετινή χρονιά στην πρώτη, στη δεύτερη και στην τρίτη παραλία του Δήμου, που κατάφεραν να ανταποκριθούν στις πλέον απαιτητικές προϋποθέσεις των αυστηρών κριτηρίων που θέτει το Πρόγραμμα. Η σπουδαία αυτή διάκριση απονεμήθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

 

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο και η Γλυφάδα μας διαθέτει και με τη "βούλα" μία από τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Δεν σταματάμε φυσικά εδώ: Το πρώτο βήμα ήταν να φτιάξουμε την παραλία μας από άκρη σε άκρη. Το δεύτερο βήμα, που είναι το προαπαιτούμενο για τις επόμενες δομικές παρεμβάσεις, είναι ότι τις φέραμε πίσω στο Δήμο, με τις συμβάσεις που υπογράψαμε με την ΕΤΑΔ - κι έτσι γλιτώσαμε και την υπαγωγή τους στο "Υπερταμείο". Το τρίτο βήμα έρχεται: Με τις μελέτες που έχουμε ήδη υποβάλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος - κι εφόσον ασφαλώς οι συμπολίτες μας ανανεώσουν στις 26 Μαΐου την εντολή τους στη δημοτική μας αρχή - προχωράμε στη βιώσιμη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, χώρους άθλησης και αναψυχής και πολλές ακόμα ήπιες παρεμβάσεις».

 

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, «τις επόμενες ημέρες που βελτιώνεται επιτέλους ο καιρός, θα τοποθετήσουμε ασφαλώς και πάλι τις ομπρέλες, τους διαδρόμους, όλες τις υποδομές, το Seatrac για ΑμεΑ με τη συνοδευτική του υποδομή. Σας περιμένουμε και φέτος να απολαύσουμε στη Γλυφάδα μία από τις πιο όμορφες ελεύθερες παραλίες!».

Επισυνάπτονται φωτογραφίες.