ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Μέριμνα
Πολιτική Προστασία
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΚΕΠ
Επικοινωνία
 
Δήμος ΓλυφάδαςΟ ΔήμοςΓενικός Γραμματέας

Σωκράτης Ζάχος

Ο Σωκράτης Ζάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης και βιώσιμης ανάπτυξης.


Είναι διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διδακτορική του διατριβή είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική διακυβέρνηση σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας  κατέγραψε και κωδικοποιήσε τη λειτουργία 50 Δήμων και 30 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Μεσογείου, στις περιφέρειες της Αττικής (Ελλάδα), της Καταλονίας (Ισπανία) και της Λιγουρίας (Ιταλία), στα ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.


Παράλληλα, είναι ερευνητής στο διεθνές επιστημονικό κέντρο MEPIELAN του Παντείου Πανεπιστημίου (Mediterranean Programme for International Environmental Law & Negotiation), το οποίο είναι επιστημονικός εταίρος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/MAP) και μέλος της Μεσογειακής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (MCSD).


Συμμετέχει στη διδασκαλία μαθημάτων των Προγραμμάτων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση, την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Περιοχών, τη Συμμετοχή του Κοινού και τις Διασυνοριακές Κινήσεις Επικινδύνων Αποβλήτων.


 

Γραφείο Γενικού Γραμματέα

Τηλ. 213 2025 395

Φαξ. 213 2025 389

email. genikos@glyfada.gr

  
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.