ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Μέριμνα
Πολιτική Προστασία
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΚΕΠ
Επικοινωνία
 
Δήμος ΓλυφάδαςΠολίτης και ΔήμοςΠολιτική Προστασία

 

 

 

 

Η Πολιτική Προστασία είναι ένας τομέας πολύ σημαντικός για μια οργανωμένη Πολιτεία. Ορίζεται σαν το σύνολο των ενεργειών που μέσα από συγκεκριμένο σχεδιασμό κινητοποιεί τις όποιες δυνάμεις της με στόχο την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος των πολιτών της, μεμονωμένων, ομάδων, ή σε επίπεδο  κοινότητας.

   
Οι ενέργειες χωρίζονται σε προληπτικής φύσεως και σε επιχειρησιακές έναντι των κινδύνων που εν δυνάμει απειλούν τα παραπάνω. Και σαν απειλές εν καιρώ ειρήνης αποτελούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί, τα κύματα βαρύτητας (τσουνάμι), τα ηφαίστεια , οι πλημύρες, οι έντονες χιονοπτώσεις και ο παγετός, οι κατολισθήσεις, οι ανθρωπογενείς ή τεχνολογικές καταστροφές καθώς και οι πυρκαγιές τόσο στην πόλη όσο και οι δασικές.


Τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, εκπονείται σχεδιασμός με μνημόνια συνεργασίας και συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων. Η έκβαση τελικά μιας τέτοιας επιχείρησης και η επιτυχής εξέλιξή της εξαρτάται από την αρτιότητα σχεδίασης, την αξιοποίηση όλου του έμψυχου εξειδικευμένου δυναμικού καθώς και των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών ανά περίπτωση. Ο σημαντικός τομέας της πρόληψης απασχολεί και απασχόλησε την οργανωμένη πολιτεία  όσον αφορά την αποφυγή απωλειών ανθρώπινων ζωών και καταστροφή υποδομών ανά περίπτωση στον σχεδιασμό αλλά και στην λήψη μέτρων. Γιαυτό εκδίδονται οδηγίες πρόληψης από ειδικούς και τίθενται προδιαγραφές κατασκευών και υποδομών , συμμετέχοντας όλοι οι φορείς και υπηρεσίες κατά περίπτωση εθνικοί και διεθνείς.(Π.Σ., ΕΚΑΒ, ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμενικό σώμα,  στρατός, ΕΑΣ, ΟΑΣΠ, ΚΕΛΠΝΟ, ΟΣΚ, Πολ. Αεροπορία, Δασαρχεία, Νοσοκομεία, Υπηρ. Υπουργείων, αυτοκινητόδρομοι, ΟΣΕ, Δήμοι, κοινότητες, Περιφέρεια, Ε.Ε. ) και όποιοι άλλοι εμπλέκονται κατά περίπτωση.

 

 

 Δήμος Γλυφάδας Σχέδιο εκκένωσης περιαστικών περιοχών

Οργάνωση της Πολιτικής προστασίας

Δήλωση Εθελοντή

Οδηγίες προς τους Δημότες

Αρμοδιότητες Γραφείου  Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμό

Υλικοτεχνικός Εξοπλισμός

Υποδομές


  
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.