ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Μέριμνα
Πολιτική Προστασία
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΚΕΠ
Επικοινωνία
 
Εκδηλώσεις τον Απρίλιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Γλυφάδα, 2 Απριλίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκδηλώσεις τον Απρίλιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

 

Πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες φιλοξενεί τον Απρίλιο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που συνεχίζει τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του προγράμματος και της δράσης της. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της υποστήριξης στη γιορτή του βιβλίου με κεντρικό μήνυμα «Διαβάζω & Αλλάζω», που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία µε την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας για τον μήνα Απρίλιο, εμπλουτίζει τις υπάρχουσες δράσεις της και το πρόγραμμα της διαμορφώνεται ως εξής (η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη σε όλες):

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Η Βιωματική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης θα συναντηθεί τη Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και ώρα 16:00 έως 17:15. Στόχος είναι να προσφέρουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ενδιαφέρον τους και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες. Οι αναγνώσεις θα εμπλουτίζονται με δραστηριότητες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο ή με αφορμή κάποιο βιβλίο, με στόχο να εγγραφεί θετικά και ευχάριστα στο μυαλό των παιδιών η ανάγνωση. Πρόθεση μας, να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού  και την συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Φράγκου Καρούτζου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τη Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 17:30 έως 19:00, η συγγραφέας Φαίη Φουντά θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Μαζί και Μοναδικοί»: Στο σχολείο «Το Εκλεκτόν», απέναντι από τη μεγάλη πλατεία του Δημαρχείου της Ξεχωριστούπολης, χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα. Το τσιμεντένιο προαύλιο γέμισε νιάτα και όνειρα! Εκεί που ξεκινάνε οι πρώτες συγκρίσεις. Εκεί που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες μας μπορεί να ψαλιδίσουν τα φτερά της μοναδικότητας του ανθρώπου... ή να υποδείξουν με αγάπη τον δρόμο για την αληθινή ευτυχία. Η αληθινή ευτυχία δεν αποκλείει τη σκληρή προσπάθεια, μα όταν γίνεται από επιλογή και έχεις υποστήριξη, η ανταμοιβή είναι μεγάλη!

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου  και ώρα 16:00 έως 17:30, μια νέα δράση ξεκινάει στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η Σχολή Γονέων, θα εστιάσει στα τέσσερα σημεία της ψυχικής υγείας των παιδιών μας μέχρι και τα 18 έτη τους. Η ομάδες γονέων θα αποτελείται από μέγιστο αριθμό 15 μελών και θα τη συντονίζει η εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε τρίτη Πέμπτη του μήνα στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Κάθε συνάντηση διαρκεί 90 λεπτά και έχει συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία έχει διαμορφωθεί από την συντονίστρια σε συνάρτηση με τις προκύπτουσες ανάγκες των γονέων. Στην ομάδα η συντονίστρια παρέχει επιστημονικές γνώσεις  αναφορικά με το εκάστοτε θέμα όπου και ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ο διάλογος μεταξύ των μελών. Μέσα από την αλληλεπίδραση με την ομάδα και την βοήθεια της συντονίστριας δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματα τους, να μιλήσουν για τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, να κατανοήσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους, να αποκτήσουν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας που διαθέτουν.
Η Χριστίνα Μπογιατζή σπούδασε και εργάστηκε για δέκα χρόνια στη Νέα Υόρκη στους τομείς της Ψυχολογίας, Παιδοψυχολογίας και Λογοθεραπείας. Από το 2003 εργάζεται στα Νότια Προάστια της Αθήνας ως συμβουλευτική Παιδοψυχολόγος και Λογοπαθολόγος. Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και μελετά σε βάθος τον παιδικό και προεφηβικό ναρκισσισμό.

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 11:00 έως 12:30,  θα συναντηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η Λέσχη Φιλαναγνωσίας για ενηλίκους. Τη Λέσχη συντονίζει η φιλόλογος και Επ. Δ/ντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Ελένη Μαναίου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου  ώρα 18:00 έως 19:30, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Εργαστήρι Γραφής Αρχαρίων, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Γεωργίας Βαμβακερού. Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Αρχαρίων επικεντρώνεται στις βασικές αρχές της συγγραφής, στη δημιουργία και την αφήγηση ιστοριών. Το Εργαστήρι εστιάζει στην μικρή φόρμα. Το Ελεύθερο Αφήγημα, το Κριτικό Κείμενο, το Άρθρο, το Δοκίμιο και το Χρονογράφημα, ενώ το προσωπικό βίωμα θα αξιοποιηθεί σε είδη όπως η Εξομολόγηση, η σελίδα Ημερολογίου ή η Επιστολογραφία.

ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, και ώρα 11:00 έως 13:00 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, δωρίζει βιβλία στα μέλη της.

Σημειώνεται πως:

- Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους είκοσι ενώ ο ελάχιστος τους τέσσερις.

- Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο: 2109641298 και το email: library@glyfada.gr.

- Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο ή για δανεισμό την ώρα των δραστηριοτήτων, ώστε να μην διαταράσσεται η διαδικασία.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

PrintEmailBack
  
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.