ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Μέριμνα
Πολιτική Προστασία
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΚΕΠ
Επικοινωνία
 
Εκδηλώσεις το Μάιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Γλυφάδα, 14 Μαΐου 2018

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                      

Εκδηλώσεις το Μάιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

 

 

Περισσότερα από 3.000 βιβλία που προσέφεραν κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας συγκέντρωσε το Σάββατο ο Δήμος Γλυφάδας, στη δράση που διοργανώθηκε με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Τα βιβλία θα διατεθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας, στα ΚΑΠΗ του Δήμου, σε σχολεία και αλλού.

 

Η δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας, η οποία στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος), διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).

 

Ο εμπλουτισμός και η ανανέωση του προγράμματος και των εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Γλυφάδας συνεχίζονται αδιάκοπα και όσοι ενδιαφέρονται για δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2109641298 και στο email library@glyfada.gr.

 

Ειδικότερα, οι νέες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη το Μάιο έχουν ως εξής:

 

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 16:00 έως 17:30, θα συναντηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η Σχολή Γονέων που εστιάζει στα τέσσερα σημεία της ψυχικής υγείας των παιδιών μας μέχρι και τα 18 έτη τους. Η ομάδα γονέων αποτελείται από μέγιστο αριθμό 35 μελών και τη συντονίζει η εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή. Κάθε συνάντηση διαρκεί 90 λεπτά και έχει συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία έχει διαμορφωθεί από την συντονίστρια σε συνάρτηση με τις προκύπτουσες ανάγκες των γονέων.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ"

 

Την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 16:00 έως 17:30, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σεμινάριο με θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη: Μια διαφορετική Ευφυΐα», από την Ευανθία Καταβάτη, εκπαιδευτικό & Σχολική Σύμβουλο. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση και βαρύτητα   στο  τι  μπορεί να μετρηθεί  από το Δείκτη  Νοημοσύνης (IQ)  και έχουμε αγνοήσει  ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων και παραγόντων που βαρύνουν απίστευτα στη ζωή των ανθρώπων. Αυτοί οι παράγοντες συνθέτουν μια εντελώς διαφορετική ευφυΐα, που δεν είναι άλλη από τη συναισθηματική νοημοσύνη (EQ).  Θα μιλήσουμε για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, θα αναπτύξουμε τις δεξιότητες και τα οικοδομήματά της,  και πως μπορεί η Οικογένεια να γίνει ένα συναισθηματικό σχολείο.

 

TO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΜΑΪΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

 

 

Σημειώνεται πως:

 

- Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους (20) ενώ ο ελάχιστος τους τέσσερις (4).

 

- Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο: 2109641298 και το email: library@glyfada.gr.

 

- Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο ή για δανεισμό την ώρα των δραστηριοτήτων, ώστε να μην διαταράσσεται η διαδικασία.


PrintEmailBack
  
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.